GAZİANTEP GAZİKENT EĞİTİM KURUMLARI AİLE BİRLEŞİMİ KURSU

GAZİANTEP GAZİKENT EĞİTİM KURUMLARI AİLE BİRLEŞİMİ KURSU

Gaziantep’in en eski dil öğretim kursunu bünyesinde barındıran Gazikent Eğitim Kurumları, Almanca aile birleşimi konusunda da liderliğini sürdürmektedir. Siz de bugüne kadar sertifika alarak Almanya’daki sevdiklerine kavuşan binlerce öğrencimiz gibi kurumuzun sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

ÖSD, ALTE (Avrupa Dil Testleri Uygulayıcıları Birliği) üyesi ve sık sık ALTE tarafından kalite ödülüne layık görülen uluslararası bir kuruluştur. ÖSD dil eğitimi vermez ancak merkezi olarak dil sınavları uygular ve bunları sertifikalandırır. ÖSD iletişim odaklı bir sınav merkezidir.  Dört temel beceri olarak da adlandırılan dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini çok dil becerisi anlayışıyla ölçmektedir. Böylece ÖSD sınavları sonucunda yeterliliğini ispat eden bir kişi Almancayı akıcı bir şekilde kullanabilmekte, sosyal hayatında dil bilmenin avantajlarını yaşayabilmektedir.

ÖSD sınavları toplamda yaklaşık 70 dakika sürmekte ve dört aşamada gerçekleşmektedir:

Okuduğunu Anlama: 25 dakika

Bu aşamada birbirinden farklı üç metni anlama becerisi ölçülür.

Dinlediğini Anlama: 15 dakika

Günlük hayatla ilgili üç metnin dinlenip anlaşılması ölçülür.

Yazma Becerisi: 20 dakika

Kişisel bilgilerden hareketle Almanca formların doldurulması ve kısa bir e-mail yazmayı içerir.

Konuşma Becerisi:  10 dakika.

Kişinin kendini tanıtması, gördüğü resimleri anlatabilmesi ve kendini ifade edebilmesi üzerine kuruludur.

Türkiye’de ikamet eden vatandaşlarımız, Almanya’daki eşlerinin yanına gitmek istediklerinde Alman yasaları gereği Almanya Aile Birleşimi Vizesi almak durumundadır. Bu vize için başka belgeler yanında Almanya devleti tarafından geçerli kabul edilen A1 seviyesinde Almanca sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. 

Gaziantep ve Kilis başta olmak üzere; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Erzincan, Van, Bitlis, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Muş gibi illerden gelenler, daha uzağa gitmeden ÖSD sınavına Gaziantep’te girebilmektedir. Gaziantep Gazikent Eğitim Kurumları Almanca A1 sertifika sınavına hazırlanmak ve sınava girmek için şehir dışından gelenlere kalacak yer imkânı da sunmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için deneyimli eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş: