GENEL ARAPÇA (A1 – A2 / B1 – B2)

GENEL ARAPÇA (A1 – A2 / B1 – B2)

Arapça, dünya genelinde yaklaşık 2 milyar kişinin konuştuğu önemli ve köklü dillerden biridir.  Gaziantep’in köklü eğitim kurumlarından Özel Gazikent Kursları, 30 yıllık eğitim deneyimiyle Arapça öğrenmek isteyenlere hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Arapça Öğrenmeliyiz?

Dillerin dünyada kullanımına bakıldığında Arapça 5. sıradadır. Dünya üzerinde bu kadar yaygın kullanılan bir dilin öğrenilmesi siyasetten ticarete, eğitimden memuriyete birçok açıdan öğrenenlere avantaj sağlamaktadır. Gaziantep’te ve bölgede ticaretle uğraşan birçok işletme Arapça konuşan bölge ülkeleriyle ticaret yapabilmek için Arapça bilen personele ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla Arapça öğrenmek iş bulmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca devlet kurumları tercüman olarak Arapça bilen personel istihdam etmektedir. Türkiye’de misafir olarak bulunan ve sayıları 5 milyona ulaşan misafirlerimizin de anadili Arapçadır. Onlarla iletişim kurmak için de Arapça öğrenmek avantaj sağlamaktadır. Bunlar dışında Arapça öğrenen biri Osmanlı Türkçesini rahatlıkla öğrenebilmekte ve okuyup yazabilmektedir.

Kimler Arapça Öğrenmelidir?

Ülkemizde imam hatip liselerinde okuyan veya bu liseleri bitiren öğrenciler kendilerini geliştirmek için Arapça öğrenmelidir. Üniversitelerin lisans ve ön lisans ilahiyat ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrenciler de mesleki anlamda kendilerini geliştirmek için Arapça öğrenmeye ihtiyaç duyarlar. Arapça öğrenmek, bu branşlar için hayati derecede önemlidir. Üniversitelerin hazırlık sınıflarında yabancı dil olarak Arapça dersi alanlar da bu kurstan yararlanabilir.

Ülkemiz coğrafi olarak Arapça konuşan ülkelere yakındır. Dolayısıyla bu ülkelerle ticari faaliyetler çok daha yoğundur. İşletmelerin dış ticaret departmanlarında çalışanlar Arapça öğrenerek mesleki gelişimlerine katkıda bulunabilir. Ayrıca günümüzde Arapça bilmek özel sektörde iş bulmayı kolaylaştırır. Kamu kurum ve kuruluşları ise Arapça bilen tercümanlara ihtiyaç duymakta ve bunları istihdam etmektedir. Arapça öğrenmek sağlık, eğitim, güvenlik başta olmak üzere birçok sektörde rahatlıkla iş bulmanızı sağlar.

Arapça Öğretim Programımız

Arap alfabesinden başlayarak kelime bilgisi, cümle kuruluşu, gramer, temel cümle yapısı, zarflar ve edatlar gibi yardımcı ögeler hakkında bilgi verilir. Böylece kolaydan zora, basitten karmaşığa gidilerek ideal bir öğrenme gerçekleştirilmiş olur. Arapça kursumuz sadece okuma yazma üzerine değildir. Dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi dört temel becerinin tamamı öğretilip kavratılmaktadır. Bu sayede kursiyerlerimiz kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilecek düzeye gelmektedir. A1-A2 düzeyi temel Arapça kursumuz hafta içi ve hafta sonu yapılmaktadır. Haftada 6 ders saatinden toplam 4 ay boyunca, 96 saatlik bir eğitim programımız vardır. Orta düzey B1-B2 Arapça kursumuz ise, temel düzeyden sonra yine 4 ay boyunca toplamda 96 ders saati sürmektedir. Kurs sonunda kursiyerlerimize katılım sertifikası verilmektedir.

Paylaş: